Eten in de hoofdrol

BLOG ETEN IN FILMS

BLOG ETEN IN DE FILM

Over werkelijk alles wordt nagedacht in de film: script, acteurs, sets, kostuums, muziek, etc etc. en eten. Over de rol van eten in speelfilms zijn inmiddels al tientallen boeken geschreven. Er is een boek specifiek over horror-eten ‘Consuming Gothic’, over eten in Aziatische films ‘Chopstick Cinema’ over kannibaal Hannibal Lector ‘Feeding Hannibal’ en een geweldige blog met recepten van filmsterren ‘Silver Screen Suppers‘.

In deze blog zullen onregelmatig artikelen verschijnen over de rol van eten in film. Het is een continue zoektocht naar terugkerende (eet)thema’s in (eet)films, naar verschillen tussen landen, naar wijze quotes, tips voor boeken, gewoon te gekke scènes en vooral ook recepten die gebruikte zijn voor Secret Cinema. Zolang het maar in het teken staat van film en eten.  Veel lees-, kijk- en eetplezier!

ARTIKELEN

Nog niet genoeg?

Iedere week selecteren we een gerecht uit de film. Inmiddels al een verzameling van meer dan 400 fragmenten

Everything Everywhere All at Once | Minute 24 & 47 seconds | Last chance cookie
Wachtlijst De voorstelling is uitverkocht maar soms komen er kaartjes vrij wegens ziekte of andere omstandigheden. Laat hier je email achter, dan sta je op de wachtlijst. Je ontvangt automatisch een email zodra er kaartjes beschikbaar komen. Wie het eerst betaalt heeft dan de kaartjes. Let op: iedere datum van een voorstelling heeft een eigen wachtlijst. Kun je meerdere data, meld je dan aan voor meerdere data.