Oscar-winnende eetfilm met Stéphane Audran

Film+diner Babette’s Feast

Geen voorstellingen

Deze film heeft momenteel geen voorstelling. In het verleden is de film vertoond en in de toekomst zal het wellicht nog eens vertoond worden. In de agenda op de homepage zijn de actuele voorstellingen te zien. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de vertoningen.

Bij Secret Cinema kijk je naar een speelfilm en eet je tegelijk hetzelfde eten als je ziet in de film. Eet de hoofdrolspeler in de film op minuut 80 een ‘Caille en Sarcophage’ (Kwartel in een doodskist) eet, dan doe jij dat ook. Het film+diner bestaat uit een volledig diner van zeven gangen. Een heerlijke en bijzondere ervaring.

Voorstelling

Net als in de film.
Secret Cinema is een kleine filmzaal, maar dan met tafels, zodat je zowel aangenaam kunt eten als dat je de film goed ziet. We serveren zo precies mogelijk het eten uit de film.
De films zijn vaak snel uitverkocht. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op tijd op de hoogte wilt zijn van nieuwe voorstellingen.

Film en diner

Babette’s Feast (Gabriel Axel, Denemarken 1987) is een van de beroemdste eetfilms en heeft zelfs de Oscar voor buitenlandse film gewonnen. We bevinden ons in 19e eeuws Jutland, in een armoedig en zwaar religieus dorp. De twee mooie dochters van de strenge dominee blijven vrijgezel en vroom in het dorp wonen. Als de uit Frankrijk gevluchte Babette (een prachtrol van Stéphane Audran) bij hen intrekt, verandert hun leven.

De film is bijzonder omdat het een permanente indruk achterlaat over trouw en soberheid, strengheid en genot. Eten speelt daarbij een hoofdrol, zowel letterlijk als in symboliek. De gerechten starten zeer sober met Deense soepen en eindigen in Franse luxe. Een must-see and eat.

De film is Deens gesproken en Nederlands ondertiteld.

De ‘Cailles en Sarcophage’ gaan de oven in
1 Heldere groentesoep
2 Deens koekje
3 Øllebrod, bierbroodsoep van witvis
(vegetarisch: pompoensoep)
4 Blini Demidoff met kaviaar, zure room en sjalot
(vegetarisch: vegetarische kaviaar)
5 Caille en sarcophage: kwartel vol au vent
(vegetarisch: champignons)
6 Waldorfsalade
7 Tulbandcake met boerenjongens en vers fruit

Een vegetarisch alternatief is mogelijk, geef dit svp als opmerking aan bij de bestelling.
NB Heb je een voedselallergie, kijk of het menu geschikt is. Mail voordat je bestelt of er een aanpassing aan het menu mogelijk zijn.

Allergenen
Vis: 3 (witvis), 4 (kaviaar)
Schaaldieren: –
Vlees: 5 (kwartel)
Zuivel: 3 (room), 4 (zure room) 5(room), 6 (kaas)
Alcohol: 3 (bier), 7 (boerenjongens)
Gluten: 2 (koekje), 3 (brood), 4 (blini), 5 (pasteibakje), 6 (croutons), 7 (cake)
Noten: 6 (walnoten)
Zwanger: zie alcohol en 4 (kaviaar)

Trailer van de film

Gerelateerde berichten

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Secret Cinema wachtlijst Laat hier je email achter, dan weet je als eerste wanneer er kaartjes voor de voorstelling op deze datum beschikbaar komen.