Klassieker naar het boek Rode Rozen en Tortilla’s

Film+diner Como agua para chocolate

Bij Secret Cinema kijk je naar een speelfilm en eet je tegelijk hetzelfde eten als je ziet in de film. Eet de hoofdrolspeler in de film op minuut 28 een kwartel met bloemblaadjes, dan doe jij dat ook. Het film+diner bestaat uit een volledig diner van zeven gangen. Een heerlijke en bijzondere ervaring.

Voorstelling

Net als in de film.
Secret Cinema is een kleine filmzaal, maar dan met tafels, zodat je zowel aangenaam kunt eten als dat je de film goed ziet. We serveren zo precies mogelijk het eten uit de film.
De films zijn vaak snel uitverkocht. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op tijd op de hoogte wilt zijn van nieuwe voorstellingen.

Film en diner

Como agua para chocolate is een Mexicaanse klassieke eetfilm die je onmogelijk kunt zien ZONDER erbij te eten. Het verhaal is ook bekend onder de naam ‘Rode rozen en tortilla’s’, een roman van Laura Esquivel uit 1989. Het was een bestseller, onder meer omdat ieder hoofdstuk in de roman werd geïntroduceerd met een recept. De film is in 1992 gemaakt door de man van de schrijfster. Het verhaal speelt zich af rond de Mexicaanse revolutie in 1910 in een familie die door een tyrannieke moeder wordt geleid. Dochter Tita heeft een gebroken hart en kookt met al haar emoties. Dat blijkt ze in haar eten over te brengen want iedereen die van haar eten proeft, voelt namelijk dezelfde emoties.

Een heerlijk ouderwetse romantische film, waar liefde, passie en verdriet worden vertaald naar overheerlijke Mexicaanse gerechten. De film is Spaans gesproken en Nederlands ondertiteld.

Gevulde pepers met walnotensaus en granaatappelpitten
Pan de navidad
Toast met sardine en chorizo
(Vegetarisch: pompoen en rooktofu)
Amuse van bruidstaart
Kwartelfilet met puree van kastanje, druif en anijs met rozenblaadjes
(Vegetarisch: Portobello)
Mini-tortilla met kalkoen, mole en quesa fresca
(Vegetarisch: vegetarische kipstuckjes)
Ossenstaartbouillon
(Vega: miso-soep)
Met vegetarisch gehakt gevulde pepers
met walnotensaus en granaatappelpitten
Vers fruit
Allergenen

Een vegetarisch alternatief is mogelijk, geef dit svp als opmerking aan bij de bestelling.
NB Heb je een voedselallergie, kijk of het menu geschikt is. Mail voordat je bestelt of er een aanpassing aan het menu mogelijk zijn.

Vis: 1 (sardine)
Schaaldieren: –
Vlees: 1 (varken), 3 en 4 (gevogelte), 5 (rund)
Zuivel: 2 (room), 4 (kaas), 6 (zure room)
Alcohol: –
Gluten: 1(toast), 2(cake), 4(tortilla)
Noten: 3 (kastanje), 4 (amandelen), 6 (walnoten, amandelen, peccannoten)
Zwanger: v

Trailer van de film

Secret Cinema wachtlijst Laat hier je email achter, dan weet je als eerste wanneer er kaartjes voor de voorstelling op deze datum beschikbaar komen.