Nicolas Cage zoekt zijn varken

Film+diner Pig

Geen voorstellingen

Deze film heeft momenteel geen voorstelling. In het verleden is de film vertoond en in de toekomst zal het wellicht nog eens vertoond worden. In de agenda op de homepage zijn de actuele voorstellingen te zien. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de vertoningen.

Bij Secret Cinema kijk je naar een speelfilm en eet je tegelijk hetzelfde eten als je ziet in de film. Eet de hoofdrolspeler in de film op minuut 5 een rustieke paddenstoelentaart, dan doe jij dat ook. Het film+diner bestaat uit een volledig diner van zes gangen. Een heerlijke en bijzondere ervaring.

Voorstelling

Net als in de film.
Secret Cinema is een kleine filmzaal, maar dan met tafels, zodat je zowel aangenaam kunt eten als dat je de film goed ziet. We serveren zo precies mogelijk het eten uit de film.
De films zijn vaak snel uitverkocht. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op tijd op de hoogte wilt zijn van nieuwe voorstellingen.

Film en diner

In de film Pig (Michael Sarnoski, VS 2021 ) volgen we een voormalige chefkok Rob die inmiddels als kluizenaar in de prachtige bossen van de staat Oregon woont. Hij leeft er samen met zijn varken dat geregeld truffels vindt die hij verkoopt aan dure restaurants in de stad Portland, via de handelaar Amir. Wanneer zijn varken wordt gestolen start het plot en zoeken we met hem mee naar zijn lievelingsdier. Rob wordt gespeeld door Nicolas Cage, die dit keer een prachtige, ingetogen rol speelt. De film gaat vooral over het verwerken van verlies maar is ook een smaakmakende confrontatie tussen het basale van een natuurlijk leven en het absurde van een consumptiemaatschappij. De film is het veelgeprezen debuut van Sarnoski en de culinaire regie was in handen van de Portlandse chef Gabriel Rucker en de gerechten uit de film (en in Secret Cinema) zijn aan de hand van zijn recepten. Oregon staat bekend om zowel bos als oceaan dus het menu bestaat uit zowel wild en bessen als schaaldieren.
De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Duif met aardappeltaartje
1 Rustiek paddenstoelentaartje met truffel
2 ‘Mom’s French Toast’, hartig
3 ‘Deconstructed Scallops’ Gerookte Sint Jakobsschelpen met gegrilde knolselderij en bessengelei
(Vegetarisch: gerookte tahoe)
4 ‘Salted baguette’ geserveerd met Chef Ruckers salade
5 ‘Bird’, Duif met paddenstoelenragout en Hasselback aardappel
(Vegetarisch: Aubergine)
6 Brownie met koffie-caramelsaus

Een vegetarisch alternatief is mogelijk, geef dit svp als opmerking aan bij de bestelling.
NB Heb je een voedselallergie, kijk of het menu geschikt is. Mail voordat je bestelt of er een aanpassing aan het menu mogelijk zijn.

Allergenen
Vis: –
Schaaldieren: 3 (Sint Jakobsschelpen)
Vlees: 5 (duif)
Zuivel: 1 (room, kaas), 3 (room) 4 (kaas), 5(room)
Alcohol: 3 –
Gluten: 1 (bladerdeeg), 2 (brood), 4 (brood), 6 (brownie)
Noten: –
Zwanger: 5 (duif)

Trailer van de film

Secret Cinema wachtlijst Laat hier je email achter, dan weet je als eerste wanneer er kaartjes voor de voorstelling op deze datum beschikbaar komen.