Klassieke Japanse eetfilm

Film+diner Tampopo

Geen voorstellingen

Deze film heeft momenteel geen voorstelling. In de toekomst zal de film zeker vertoond worden. In de agenda op de homepage zijn de actuele voorstellingen te zien. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de vertoningen.

Bij Secret Cinema kijk je naar een speelfilm en eet je tegelijk hetzelfde eten als je ziet in de film. Eet de hoofdrolspeler in de film op minuut 5 een noedelsoep, dan doe jij dat ook. Het film+diner bestaat uit een volledig diner van zes gangen. Een heerlijke en bijzondere ervaring.

Voorstelling

Net als in de film.
Secret Cinema is een kleine filmzaal, maar dan met tafels, zodat je zowel aangenaam kunt eten als dat je de film goed ziet. We serveren zo precies mogelijk het eten uit de film.
De films zijn vaak snel uitverkocht. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op tijd op de hoogte wilt zijn van nieuwe voorstellingen.

Film en diner

Tampopo (Yuzo Itami, Japan 1985) wordt door velen gezien als de beste eetfilm aller tijden. De film is een kaleidoscopisch beeld van eetcultuur in Japan en Azië. Het is licht absurd, humoristisch en typisch jaren ’80. De film is wereldberoemd geworden om onder meer enkele culinair-erotische scènes en de vele (andere) symbolische betekenissen van eten. Het verhaal gaat over de kokkin Tampopo die wil leren hoe ze de beste noedelsoep kan maken. Vrachtwagenchauffeur Goro gaat haar daarin trainen en zo leren ze stap voor stap alle facetten van de perfecte noedelsoep en bouwt tegelijkertijd haar leven op. Het eten is naast Japans ook afkomstig uit andere landen: Korea en China. De film is Japans gesproken en Nederlands ondertiteld.

Het testen van de perfecte noedel
Noedelsoep met bakchoi, tarwenoedels, bosui, varkensvlees, bamboe en nori
(vegetarisch: oesterzwammen)
Onigiri: rijstsnack gevuld met tonijn
(vegetarisch: avocado)
Oshiruko met mochi
Een zoete bonensoep met kleverig rijstballetje
Koreaans gegrild buikspek met ssanjangsaus, gewikkeld in sla
(vegetarisch: bloemkool)
Peking eend pannenkoek met bosui, wortel en Hoisinsaus
(vegetarisch: pittige tofu)
Noedelsoep ‘Tampopo’ met boekweitnoedels, spinazie, sesamolie, shiitake en gemarineerd ei

Een vegetarisch alternatief is mogelijk, geef dit svp als opmerking aan bij de bestelling

Trailer van de film

Gerelateerd

Secret Cinema wachtlijst Laat hier je email achter, dan weet je als eerste wanneer er kaartjes voor de voorstelling op deze datum beschikbaar komen.