Almodovar, melodrama met lach en vork

Film+diner Volver

Geen voorstellingen

Deze film heeft momenteel geen voorstelling. In het verleden is de film vertoond en in de toekomst zal het wellicht nog eens vertoond worden. In de agenda op de homepage zijn de actuele voorstellingen te zien. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de vertoningen.

Bij Secret Cinema kijk je naar een speelfilm en eet je tegelijk hetzelfde eten als je ziet in de film. Eet de hoofdrolspeler in de film op minuut 4 een barquillo (wafelrolletje), dan doe jij dat ook. Het film+diner bestaat uit een volledig diner van zes gangen en een cocktail. Een heerlijke en bijzondere ervaring.

Voorstelling

Net als in de film.
Secret Cinema is een kleine filmzaal, maar dan met tafels, zodat je zowel aangenaam kunt eten als dat je de film goed ziet. We serveren zo precies mogelijk het eten uit de film.
De films zijn vaak snel uitverkocht. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op tijd op de hoogte wilt zijn van nieuwe voorstellingen.

Film en diner

Pedro Almodóvar staat bekend als een echte vrouwenregisseur en in Volver (2006) is dat driedubbel het geval. We volgen de uitzonderlijke belevenissen van drie generaties vrouwen: Raimunda (Penelope Cruz), haar zus, haar moeder (Carmen Maura), tante en dochter met daaromheen vriendinnen en buurvrouw Augustina. Doodslag, verkrachting, ziekte en dood vormen een groots melodrama. Volver betekent terugkeren, hetgeen de overleden moeder van Raimunda wel op een heel bijzondere manier doet.

Ondanks dit alles is het toch vooral een komedie en een eerbetoon aan vrouwelijke kracht en solidariteit. In alle films van Almodóvar speelt Spaans traditioneel huiselijk eten een rol, zoals flan en gazpacho, maar Volver is zijn enige film waar we een volledig menu kunnen serveren met typisch Spaanse en heerlijke gerechten: Cook, kill, cook and the circle is complete.

De film is Spaans gesproken en Nederlands ondertiteld. English subtitles are available on request, these will be projected together with the Dutch subtitles.

Flan Caramel
1 Hartige barquillo (wafelrolletje) gevuld met artisjokcrème en olijfkruim
2 Chorizo-stengels met bietendip
(Vegetarisch: zoute stengels)
3 Warme tapas: cerado estofado (gestoofd varkensvlees), patatas bravas,
groene peper met Spaanse ham met witlofsalade
(Vegetarisch: gestoofde aubergine en vega ham)
4 Verse aspergesoep met amandel, saffraan en witte bonen
5 Mojito cocktail
(Virgin mojito ook verkrijgbaar)
6 Tortilla met surimisalade,
stokbrood met pimento, ansjovis en kabeljauw, paprikasalade
7 Flan caramel met een Mantecado koekje

Een vegetarisch alternatief is mogelijk, geef dit svp als opmerking aan bij de bestelling.
NB Heb je een voedselallergie, kijk of het menu geschikt is. Mail voordat je bestelt of er een aanpassing aan het menu mogelijk zijn.

Allergenen
Vis: 6 (surimi en kabeljauw)
Schaaldieren: –
Vlees: 2 (chorizo), 3 (varkenshaas, ham)
Zuivel: 1 (room, kaas), 4 (room), 7 (melk)
Alcohol: 5 (cachaca)
Gluten: 1 (deeg), 2 (bladerdeeg), 6 (stokbrood)
Noten: 4 (amandelen)
Zwanger: zie alcohol

Trailer van de film

Meer over de keukens van Almodóvar

Secret Cinema wachtlijst Laat hier je email achter, dan weet je als eerste wanneer er kaartjes voor de voorstelling op deze datum beschikbaar komen.